Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Τα πράσινα τείχη του τόπου μου - Η υγεία του πλανήτη

 



ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην εξ αποστάσεως επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Τα πράσινα τείχη του τόπου μου - Η υγεία του πλανήτη» στο πλαίσιο της Δράσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη»

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι συμμετέχετε, μετά από αίτησή σας, στη Δράση «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» για το  σχολικό έτος 2021-22 και σας προσκαλούμε στην πρώτη φάση της, στην εξ αποστάσεως επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Τα πράσινα τείχη του τόπου μου - Η υγεία του πλανήτη», τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 18.00-20.30 μέσω της πλατφόρμας Webex.

Η εξ αποστάσεως επιμορφωτική εκδήλωση (Webinar), όπως και η συνολική εκπαιδευτική δράση, συνδιοργανώνεται από τα ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Κιλκίς και ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ποροΐων σε συνεργασία με τις ΔΠΕ και ΔΔΕ Κιλκίς, τη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και τις ΔΠΕ και ΔΔΕ Σερρών, καθώς και με  Δήμους, Δασαρχεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς, Σερρών, Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.     

Απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών και Κιλκίς καθώς και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης οι οποίοι/οίες συμμετέχουν στη Δράση  «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» για το  σχολικό έτος 2021-22. Τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο και πληροφορίες για τη παρακολούθηση της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκδήλωσης (Webinar) θα τα λάβετε με ηλεκτρονική αλληλογραφία λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή της.

Βασικός σκοπός της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν με επάρκεια για τα δέντρα και τα δάση, ώστε να διασφαλισθεί η επιτυχής συμμετοχή τους και υλοποίηση της ανωτέρω Δράσης φύτευσης και υιοθέτησης δέντρου-ων από σχολικές μονάδες, η οποία στοχεύει στην προαγωγή της αειφορικής συνείδησης των συμμετεχόντων μαθητών και μελλοντικών ενεργών πολιτών.    

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

1.     Παρουσίαση της δράσης: «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» για το  σχολικό έτος 2021-22». Θα παρουσιαστούν η στοχοθεσία, οι φάσεις, δραστηριότητες και οι συμμετέχοντες στη Δράση. Εισηγητές: Β. Ιππέκη (Υπεύθυνη ΠΕ της ΔΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης), Η. Βρυώνης (Υπεύθυνος ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Κιλκίς)

2.     Οι αξίες και τα πολλαπλά οφέλη των δασικών οικοσυστημάτων. Εισηγητής: Εκπρόσωπος Δασαρχείου Σιδηροκάστρου

3.     Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά δασικά οικοσυστήματα και η επίδραση της κλιματικής αλλαγής. Εισηγητές: Ομάδα Δασικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Δασαρχείου Θεσσαλονίκης

4.     Οδηγίες για τη φύτευση και την απαιτούμενη φροντίδα των δενδρυλλίων ώστε να εξελιχθούν σε υγιή δέντρα. Εισηγητής: Εκπρόσωπος Δασαρχείου Κιλκίς

5.     Το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα της Δράσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη». Εισηγητές: Ε. Μήτσκου-Χειρούλη (Αναπλ. Υπεύθυνη ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Ποροΐων),  Ι. Πούλιος (Υπεύθυνος ΣΔ της ΔΠΕ Σερρών)

 

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης “Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β’ κύκλος)”, το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρατίθενται οι πίνακες των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν  στη Δράση «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» για το  σχολικό έτος 2021-22 και καλούνται να λάβουν μέρος στην εξ  αποστάσεως επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Τα πράσινα τείχη του τόπου μου - Η υγεία του πλανήτη»

 

                                                                               Οι φορείς διοργάνωσης

 

 

 

 

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: